Kermisnieuws! Terug

4 Aug, 2018

Bron: beverwijk.nieuws.nl


Dinsdagavond 7 augustus opent wethouder Hanneke Nielen rond 18.45 uur de Kermis op het Meerplein in Beverwijk.

De opening van de kermis gaat vooraf aan het startschot van de feestweek dat op woensdag 8 augustus valt tijdens de Wielerronde van Beverwijk. De laatste noten van de feestweek klinken op zaterdag 11 augustus. De kermis is tot en met zondag 12 augustus alle dagen geopend van 13.00 uur tot 24.00 uur.


Bert, Ernie en clown Juju


Op woensdagmiddag is het feest op het kermisterrein. Tussen 13.00 uur en 16.00 uur kunnen kinderen op de foto met Bert en Ernie, een ballon halen bij clown Juju, zich laten natekenen door een sneltekenaar of een glittertattoo laten zetten. Alle activiteiten zijn gratis. Natuurlijk zijn er ook genoeg attracties die geprobeerd moeten worden.


Prikkelarme kermis


De vrijdag is voor velen een dag om naar uit te kijken. Vrijdagmiddag staat in het teken van lachen, gieren, brullen en zwaaien, maar dan met minder prikkels. Van 13.00 uur tot 15.00 uur is er een prikkelarme kermis op het kermisterrein. Deze aangepaste kermis wordt georganiseerd zodat mensen met autisme, epilepsie of geestelijke of lichamelijke beperking ook naar de kermis kunnen. Ook tijdens de prikkelarme kermis zijn er gratis kinderactiviteiten. Aansluitend is tussen 16.00 uur en 17.00 uur een razend populaire YouTube-held aanwezig op het kermisterrein voor een meet-and-greet met fans.


Badeendjesrace en Transportdag


Na het succes van vorig jaar, wordt ook dit jaar de Badeendjesrace georganiseerd. Op zaterdag rond 14.00 uur, dobberen 1500 gele eendjes in het water van de Stationsvijver. Dit is niet alleen heel leuk om naar te kijken, het is ook nog eens voor een goed doel. De Rotary Club Beverwijk en de winkeliers van de Breestraat en omgeving verkopen loten voor maar 2 euro.


Op zaterdag is er naast de Badeendjesrace ook nog een Transportdag op het Stationsplein. Tijdens deze dag presenteert de transportwereld van Beverwijk zich. De Transportdag is van 10.00 uur tot 17.00 uur.


Kermiskrant


Dit jaar kunnen de hele week kortingsbonnen worden ingezet. De kortingsbonnen kunnen uit de Kermiskrant worden gehaald, die als bijlage bij "de Kennemer” van 1 augustus zit. Ook kun je de Kermiskrant downloaden door te klikken op Krant-Beverwijk_def_LO_2.indd-2. In deze Kermiskrant staat ook het programma van de kermis en de feestweek.


Wielerronde, Ringsteken, Harddraverij


Op woensdag vinden er twee evenementen plaats, de Wielerronde en het Ringsteken. Dit is meteen de aftrap van de feestweek. De weekmarkt is op deze dag rond 13.00 uur afgelopen. Om 17.00 uur luidt namelijk het startschot van de Wielerronde. Vanaf 18.00 uur start het Ringsteken met een rondrit en om 19:00 uur is het evenement Ringsteken op de Zeestraat. Voorafgaand aan het ringsteken zullen de dames van de Hoedenparade hun ronde doen. Op donderdag 9 augustus om 13.30 uur rennen de eerste paarden over de Breestraat.


Feestje? DJ!